Sluiting jongerencamping

20-07-2019

De jongerencamping wordt omgebouwd tot een duinlandschap met 66 huisjes.

In september wordt het terrein aan de Maireweg bouwrijp gemaakt. De luxe chalets worden pas neergezet als ze daadwerkelijk zijn gekocht. Belangstellenden kunnen vandaag tijdens de eerste van een reeks kijkdagen in twee modelwoningen zien wat het aanbod is. In dit nieuwe Villapark Duinrijk is geen plek voor commerciële verhuur, zegt woordvoerder Hugo Nieuwenhuijse. Oftewel, de eigenaren mogen hun huisjes niet verhuren.

Afgezonderd van de camping

De herinrichting van de jeugdhoek heeft geen consequenties voor vaste standplaatshouders, zoals met de plannen voor andere campings (waaronder Duinrand en De Vliedberg) op Schouwen-Duiveland het geval is, verzekert  Nieuwenhuijse. ,,Op dat deel zijn nooit vaste plekken geweest. Het kampeerterrein ligt ook een beetje afgezonderd van de rest van de camping. Het concept van een jeugdcamping past niet meer in de visie en uitstraling die de Duinhoeve voor ogen heeft. Vandaar dat aan dat gedeelte een compleet nieuwe invulling wordt gegeven.” Begin dit jaar maakte De Duinhoeve al bekend na dit seizoen te stoppen met de 228 plaatsen tellende jongerenhoek. 

Villapark Duinrijk krijgt een eigen ingang (tegenover de parkeerplaats) en komt in principe los te staan van De Duinhoeve. De omgeving wordt uniek, aldus Nieuwenhuijse, door af te zien van de gebruikelijke strakke kavels en rechte hagen als erfafscheiding. In plaats daarvan komen de luxe chalets in aangelegde duinen te staan, wat aansluit op het nabijgelegen natuurgebied. De eigenaar mag maximaal nog twee andere sleutelhouders benoemen, die gebruik mogen maken van het huis. ,,Je gaat daar voor je rust naar toe en op die manier willen we dat uitgangspunt een beetje bewaken", legt Nieuwenhuijse uit.

Bron: PZC

Nieuwsbrief inschrijven