Een prachtige omgeving

Zeeland is de mooiste provincie van het land! Wij laten u graag kennismaken met de geheimen in de buurt. De tips op deze pagina zijn een slechts greep uit de mogelijkheden. Bekijk de website van VVV Zeeland voor een compleet overzicht van alle Zeeuwse belevingen. 

Recreatiepark 't Lapje - 400 m van de camping

Bij 't Lapje kunt u terecht voor tennis(les), midgetgolf, trampolines en minivoetbal. Een ballenbak, spookhuis, schommelballonnen en touwbrug vindt u bij de naastgelegen indoorspeeltuin Ut Knienol. Lekker dichtbij een leuke dag uit met de kids! 

Vuurtoren van Westerschouwen - 3 km van de camping

De Westerlicht is één van de grootste vuurtorens in Nederland. De toren uit 1837 stond vroeger op het biljet van 250 Gulden. De toren is helaas niet voor publiek toegankelijk. In buurtschap Nieuw-Haamstede waar de vuurtoren staat kunt u heerlijk wandelen. Ook bevindt zich er het zweefvliegveld. 

Walvisbunker - 3 km van de camping 

In de Zeepeduinen en bij Slot Haamstede liggen zo’n 40 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is de Walvisbunker gelegen op het hoge duin. Deze commandopost dankt zijn naam aan de vorm van een walvisrug. Op de bunker is een uitzichtpunt te vinden. 

Burgh-Haamstede - 3 km van de camping

Met uw fiets bereikt u Burgh-Haamstede in enkele minuten. Het dorp is opgedeeld in ‘Haamstede’ en ‘Burgh’. Haamstede heeft een gezellige dorpskern met leuke terrasjes, cafés en winkels. Ook vindt u hier het Slot. In Burgh vindt u de pannekoekenmolen, het startpunt van de Zeepeduinen en de Burghse Schoole een 19e eeuws schoolgebouw met expositieruimten. 

Golfbaan Molenberg - 4,5 km van de camping 

In een prachtige ambiance met waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden, loopt u ontspannen over de compacte 18-holes, par 3 golfbaan. Oefenen voor lange slagen kan op de (deels overkapte) driving-range. Ook is er een green voor het oefenen van het putten en een kleine bunker om het chipwerk te verfijnen. Sluit de dag af met een huisgemaakte appeltaart! 

Plompetoren - 6 km van de camping

Volgens legendes werd het welvarende dorp Koudekerke overspoelt door het water nadat een zeemeerman een vloek uitsprak over de regio Westerschouwen. In de toren, het laatst overgebleven bouwwerk, wordt de legende vertelt en heeft u een prachtig uitzicht over het water. 

Klimbos Zeeuwse Helden - 6,5 km van de camping

In dit ecologisch klimbos beleef je een echt outdoor avontuur. Klim door de bomen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen. Een supertof uitje! 

Renesse - 7 km van de camping 

Deze bruisende kustplaats heeft stranden, terrassen, winkels en uitgaansmogelijkheden. Dat maakt het ringdorp al jarenlang tot een populaire vakantiebestemming. Verken de omgeving eens te paard! Vanaf manege Grol vertrekken in diverse richtingen buitenritten naar het strand, duin en bos. 

Passagiersschip de Onrust - 7 km van de camping

Beleef het Nationaal Park Oosterschelde vanaf het water. Vanuit Burghsluis vertrekken er het gehele jaar door familie- en natuurvaarten. Ga eens mee tijdens laagwater, misschien zie je wel een luierende zeehond op één van de zandbanken! 

Duiken in de Grevelingen - 12 km van de camping

Het Duikcentrum in Scharendijke organiseert duiken in de Grevelingen en de Oosterschelde. Ontdek de wonderbare onderwater wereld tijdens een introductieduik, nachtduik of een bezoek aan de duikwrakken Le Serpent (-29 meter), de Rat (-12 meter) en de Zeehond (-10 meter). 

Deltapark Neeltje Jans - 13 km van de camping

Genieten van zeedieren, spetterende attracties tijdens een bezoek aan het leukste waterpark van Nederland! Hier vindt u verbazingwekkende exposities, stormachtige attracties en kunt u aan boord gaan van een rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

Brouwersdam - 13 km van de camping 

De Brouwersdam verbindt Schouwen en Goeree en is een onderdeel van de Deltawerken. De 6,5 kilometer lange dam met zandstrand biedt ruimte aan kitesurfers en buggykiters. Een populaire bestemming voor zowel watersporters als zonaanbidders. En jaarlijks het toneel van Concert at SEA! 

Zwembad Port Zélande - 16 km van de camping

Een dag vol waterpret beleef je bij Port Zélande. Met o.a. een Wildwaterbaan en de spectaculaire Turbo Tunnel waar een krachtige waterstraal u met een rubberen band door een tunnel spuit. 

Monumentenstad Zierikzee - 18 km van de camping

Met maar liefst 568 monumenten staat Zierikzee in de top 10 van Nederlandse monumentensteden. De oude haven, stadspoorten en torens zijn zeker een bezoek waard. In de zomermaanden is een stadwandeling met gids te maken. Combineer een dagje Zierikzee met terrassen en shoppen! 

Wijnhoeve de Kleine Schorre -  23 km van de camping 

Gelegen aan de rand van het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor vindt u één van de grootste wijngaarden (10 ha) van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Laat u eens verrassen door heerlijke Zeeuwse wijnen! 

Watersnoodmuseum - 25 km van de camping

In het Watersnoodmuseum wordt over de watersnood van 1 februari 1953 en de tijd daarna verteld. De expositie is te vinden in vier betonnen Phoenix-caissons, die eind 1953 werden gebruikt om het dijkgat bij Ouwerkerk te sluiten. Een indrukwekkende tentoonstelling voor jong en oud.

Visserijmuseum Brusea - 30 km van de camping 

Op het eeuwenoude snijpunt: Grevelingen, Krammer en Zijpe vindt u vissersdorp Bruinisse. In het Brusea wordt alles verteld over de mossel, de mosselvangst van vroeger tot nu en hoe een vissers gezin leefde in de 19e eeuw. Vergeet niet de mosselroute, een wandeling door het historische dorp. Sluit de dag af in één van de restaurant gespecialiseerd in vis en zeevruchten. 

Kaasboerderij Schellach - 30 km van de camping 

De deuren van de stallen staan altijd open! Ga mee tijdens een speciale boerderijbelevingen. Hoe echte boerderijzuivel en Schellachkaas proeft en hoe het wordt gemaakt ondekt u tijdens deze excursies. De kalfjes in de naastgelegen stal kunt vrijuit knuffelen en aaien. 

Goes - 40 km van de camping 

Goes ofwel Hoes hanzestad is een veelzijdige stad met veel winkels, terrassen en monumenten. Slecht weer? Breng een bezoek aan het Omnium! Hier is het 365 dagen zwemmen, sporten en tropisch ontdekken. Waterpret in het subtropisch zwembad of planten en dieren ontdekken in het tropische bos, een hele dag plezier voor jong en oud!. 

Vlissingen - 42 km van de camping

De havenstad Vlissingen aan de Westerschelde heeft de langste zeeboulevard van Nederland. In september het toneel van het festival Film by the Sea. In het centrum van de stad vindt u het Maritiem MuZEEum, het Arsenaal en indoor Speelpaleis Bambini.

Bevrijdingsmuseum Zeeland - 46 km van de camping

Het museum in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp belicht de gehele geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga mee terug in de tijd naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Oesterij Yerseke - 53 km van de camping 

Bij de Oesterij kunt u een kijkje nemen hoe het er in de sector aan toegaat en kunt u genieten van verse Zeeuwse delicatessen in de proeverij. Tijdens een bezoek heeft u een prachtig uitzicht over de historische oesterputten en de Oosterschelde.

Nieuwsbrief inschrijven