Een prachtige omgeving

Zeeland is de mooiste provincie van het land! En u bent hier op vakantie. De belangrijkste stap is dus al gezet – maar we laten u graag kennismaken met de geheimen in de buurt. Er valt zoveel te ontdekken. De tips op deze pagina zijn een greep uit de mogelijkheden. Meer informatie of vragen? Kom even langs bij de receptie, daar helpen we u graag verder.

Burgh-Haamstede 

In en om Burgh-Haamstede is genoeg te beleven om een aantal uitstapjes te maken. Hieronder onze beste tips.

Recreatiepark 't Lapje en Indoorspeelplaats Ut Knienol - 400 m van de camping

Bij 't Lapje kunt u terecht voor tennis, midgetgolf, trampolines en minivoetbal. U kunt hier rackets en ballen huren, of tennisles krijgen.
Indoorspeeltuin Ut Knienol heeft een ballenbak, spookhuis, schommelballonnen en touwbrug. Een leuk middagje uit met de kids, zowel met mooi weer als met regen.

Vuurtoren van Westerschouwen - 3 km van de camping

Deze vuurtoren is één van de grootste vuurtorens in Nederland. De toren stond vroeger op het biljet van 250 Gulden. De toren uit 1837 is helaas niet voor publiek toegankelijk.

Burghse Schoole - 3,5 km van de camping

In de Burghse Schoole, een authentiek voormalig schoolgebouw uit de negentiende eeuw zijn drie expositieruimten aanwezig. Nostalgische herinneringen komen boven in het klaslokaal, dat is ingericht als een klas uit 1920. Ook zijn er ieder seizoen weer verschillende, verrassende exposities.

Sportcentrum Westerschouwen - 5 km van de camping

Sportcentrum Westerschouwen is een modern sportcentrum in Burgh-Haamstede, waar u kunt bowlen, midgetgolfen, tennissen, biljarten, badmintonnen en zaalvoetballen. Dit alles te combineren met verschillende arrangementen. Een ideale sportieve dag voor iedereen.

Kinderkermis 't Kraayenest - 5 km van de camping

De grootste overdekte speelvoorziening van Schouwen-Duiveland. Maar liefst 1.728 m² overdekt speelplezier voor kinderen. Het is een waar speelparadijs, waarbij de veiligheid en het plezier centraal staan.

Plompetoren - 6 km van de camping

De Plompetoren is het laatst overgebleven bouwwerk van Koudekerke. Volgens legendes werd het welvarende dorp overspoelt door het water nadat een zeemeerman een vloek uitsprak over de regio Westerschouwen. In de toren wordt de legende vertelt en heeft u een mooi uitzicht. Daarnaast kan vanaf de parkeerplaats gedoken worden in de Oosterschelde.

Klimbos Zeeuwse Helden - 6,5 km van de camping

Een supertof uitje voor de kinderen! In dit ecologisch klimbos beleef je een echt outdoor avontuur. Klim door de bomen, waan je op de loopbruggen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen.

Passagiersschip de Onrust - 7 km van de camping

Beleef het Nationaal Park Oosterschelde. We maken verschillende soorten rondvaarten vanuit Burghsluis het gehele jaar door. De rondvaarten zijn voor iedereen geschikt en het schip is rolstoeltoegankelijk. Wilt u zeehonden zien? Ga dan mee tijdens laagwater, dan liggen ze op de zandplaat te luieren.

Nog meer informatie over Burgh-Haamstede vindt u hier. 

Schouwen-Duiveland

Een dagje weg met de auto of fiets? Dan vindt u hieronder leuke tips om uw dag door te brengen!

Rondrijden in een Citroën 2CV - 12 km van de camping

Wilt u Schouwen-Duiveland op een unieke manier verkennen? Huur dan via Eend aan Zee een Citroën 2CV, oftewel: het “lelijke eendje” huren. Leer het het eiland op een leuke, nostagilische en unieke manier het eiland kennen.

Duiken in de Grevelingen - 12 km van de camping

Ontdek de wonderbare onderwater wereld van Zeeland met the scuba experience of de kabbelaar. Zij zijn gevestigd in Scharendijke en duiken in de Grevelingen en de Oosterschelde. Een wrakduik in de Grevelingen? Dat kan op de duikwrakken Le Serpent (-29 meter), de Rat (-12 meter) en de Zeehond (-10 meter)

Deltapark Neeltje Jans - 13 km van de camping

Ga een dagje naar het leukste waterpark van Nederland! Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Hier vindt u verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van een rondvaartboot voor slechts € 2,50 p.p. om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

Zwembad Port Zelande - 16 km van de camping

Zwemmen in Port Zélande is niet zomaar zwemmen, maar een dag vol waterpret. Met o.a. een Wildwaterbaan en de spectaculaire Turbo Tunnel waar een krachtige waterstraal u met een rubberen band door een tunnel spuit.

Zierikzee - 18 km van de camping

Zierikzee is een historische stad aan de Oosterschelde met maar liefst 568 monumenten, een uniek Middeleeuws stratenpatroon en het oudst nog spelende carillon van Nederland. De oude haven, stadswallen, poorten en historische monumenten die grotendeels bewaard zijn gebleven geven Zierikzee zijn eigen karakter. U kunt hier in de zomermaanden een stadswandeling onder leiding van een gids doen. 

Meezeilen Zierikzee - 18 km van de camping

Vaar mee met de zeilschepen Scaldis en Morgenster voor een avontuurlijke zeiltocht over de Oosterschelde. Afvaarten in de maanden juni, juli, augustus en september.

Streek- en landbouwmuseum Goemanszorg - 22 km van de camping

Dit museum is voor jong en oud. Het is een mooi museum wat de geschiedenis van Schouwen-Duiveland laat zien. Het is voor veel mensen een feest van herkenning. Voor anderen is het een unieke en bijzondere belevenis.

Watersnoodmuseum - 25 km van de camping

In het Watersnoodmuseum wordt over de watersnood van 1 februari 1953 en de tijd daarna verteld. De expositie is te vinden in vier betonnen Phoenix-caissons, die eind 1953 werden gebruikt om het dijkgat bij Ouwerkerk te sluiten. Een indrukwekkende tentoonstelling voor jong en oud.

Fietsen en wandelen in Schouwen-Duiveland

De goed aangelegde fiets- en wandelpaden op Schouwen-Duiveland lenen zich perfect voor een mooie fiets- of wandeltocht! Op Schouwen-Duiveland vindt u zowel een fietsknooppuntnetwerk als een wandelknooppuntnetwerk, de gemakkelijkste manier om zelf een mooie route samen te stellen. De kaarten hiervan kunt u kopen bij de receptie. 

Hier vindt u een aantal mooie fiets- en wandelroutes.

Zeeland

In Zeeland is een heleboel te zien en te beleven, zie de website van VVV Zeeland voor een compleet overzicht. 

Nieuwsbrief inschrijven