Een prachtige omgeving

Zeeland is de mooiste provincie van het land! En u bent hier op vakantie. De belangrijkste stap is dus al gezet – maar we laten u graag kennismaken met de geheimen in de buurt. Er valt zoveel te ontdekken. De tips op deze pagina zijn een greep uit de mogelijkheden. Meer informatie of vragen? Kom even langs bij de receptie, daar helpen we u graag verder. 

Burgh-Haamstede 

Recreatiepark 't Lapje en Indoorspeelplaats Ut Knienol - 400 m van de camping

Bij 't Lapje kunt u terecht voor tennis(les), midgetgolf, trampolines en minivoetbal. Een ballenbak, spookhuis, schommelballonnen en touwbrug vindt u bij indoorspeeltuin Ut Knienol. Een leuke dag uit met de kids! 

Vuurtoren van Westerschouwen - 3 km van de camping

De Westerlicht vuurtoren is één van de grootste vuurtorens in Nederland. De toren stond vroeger op het biljet van 250 Gulden. De toren uit 1837 is helaas niet voor publiek toegankelijk.

Walvisbunker - 3 km van de camping 

In de Zeepeduinen en bij Slot Haamstede liggen zo’n 40 bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Bijzonder is de Walvisbunker gelegen op het hoge duin. Deze commandopost dankt zijn naam aan de vorm van een walvisrug. Op de bunker is een uitzichtpunt te vinden. 

Burghse Schoole - 3,5 km van de camping

In het voormalig schoolgebouw uit de negentiende eeuw zijn drie expositieruimten aanwezig. Nostalgische herinneringen komen boven in het klaslokaal, dat is ingericht als een klas uit 1920. Ook zijn er ieder seizoen weer verschillende, verrassende exposities.

Golfbaan Molenberg - 4,5 km van de camping 

In een prachtige ambiance met waterpartijen, bunkers, bossages en weilanden, loopt u ontspannen over de compacte 18-holes, par 3 golfbaan. Oefenen voor lange slagen kan op de (deels overkapte) driving-range. Ook is er een green voor het oefenen van het putten en een kleine bunker om het chipwerk te verfijnen. Sluit de dag af met een huisgemaakte appeltaart! 

Sportcentrum Westerschouwen - 5 km van de camping

Sportcentrum Westerschouwen is gelegen in Burgh-Haamstede, hier u kunt bowlen, midgetgolfen, tennissen, biljarten, badmintonnen en zaalvoetballen. Een sportieve dag voor jong en oud! 

Kinderkermis 't Kraayenest - 5 km van de camping

De grootste overdekte speelvoorziening van Schouwen-Duiveland. Maar liefst 1.728 m² overdekt speelplezier voor kinderen. Een waar speelparadijs, waarbij de veiligheid en het plezier centraal staan.

Plompetoren - 6 km van de camping

Volgens legendes werd het welvarende dorp Koudekerke overspoelt door het water nadat een zeemeerman een vloek uitsprak over de regio Westerschouwen. In de toren, het laatst overgebleven bouwwerk, wordt de legende vertelt en heeft u een prachtig uitzicht over het water. 

Klimbos Zeeuwse Helden - 6,5 km van de camping

In dit ecologisch klimbos beleef je een echt outdoor avontuur. Klim door de bomen, zwier van boom naar boom en voel de adrenaline door je lichaam razen. Een supertof uitje! 

Passagiersschip de Onrust - 7 km van de camping

Beleef het Nationaal Park Oosterschelde vanaf het water. Vanuit Burghsluis vertrekken er het gehele jaar door familie- en natuurvaarten. Ga eens mee tijdens laagwater, misschien zie je wel een luierende zeehond op één van de zandbanken! 

Nog meer informatie over Burgh-Haamstede vindt u hier. 

Schouwen-Duiveland

Duiken in de Grevelingen - 12 km van de camping

Het Duikcentrum in Scharendijke organiseert duiken in de Grevelingen en de Oosterschelde. Ontdek de wonderbare onderwater wereld tijdens een introductieduik, nachtduik of een bezoek aan de duikwrakken Le Serpent (-29 meter), de Rat (-12 meter) en de Zeehond (-10 meter). 

Deltapark Neeltje Jans - 13 km van de camping

Genieten van zeedieren, spetterende attracties tijdens een bezoek aan het leukste waterpark van Nederland! Hier vindt u verbazingwekkende exposities, stormachtige attracties en kunt u aan boord gaan van een rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

Brouwersdam - 13 km van de camping 

De Brouwersdam verbindt Schouwen en Goeree en is een onderdeel van de Deltawerken. De 6,5 kilometer lange dam met zandstrand biedt ruimte aan kitesurfers, stuntvliegers en buggykiters. Een populaire bestemming voor zowel watersporters als zonaanbidders. En jaarlijks het toneel van Concert at Sea! 

Zwembad Port Zélande - 16 km van de camping

Een dag vol waterpret beleef je bij Port Zélande. Met o.a. een Wildwaterbaan en de spectaculaire Turbo Tunnel waar een krachtige waterstraal u met een rubberen band door een tunnel spuit. 

Zierikzee - 18 km van de camping

Deze stad heeft maar liefst 568 monumenten én het oudst nog spelende carillon van Nederland. De oude haven, stadswallen en poorten die grotendeels bewaard gebleven zijn zeker een bezoek waard. In de zomermaanden is een stadwandeling met gids te maken. 

Wijnhoeve de Kleine Schorre -  23 km van de camping 

Gelegen aan de rand van het typische Zeeuwse ringdorp Dreischor vindt u één van de grootste wijngaarden (10 ha) van Nederland. In de schuur van de Wijnhoeve zijn de kelder en het proefdomein ondergebracht. Laat u eens verrassen door heerlijke Zeeuwse wijnen! 

Watersnoodmuseum - 25 km van de camping

In het Watersnoodmuseum wordt over de watersnood van 1 februari 1953 en de tijd daarna verteld. De expositie is te vinden in vier betonnen Phoenix-caissons, die eind 1953 werden gebruikt om het dijkgat bij Ouwerkerk te sluiten. Een indrukwekkende tentoonstelling voor jong en oud.

Brusea - 30 km van de camping 

Op het eeuwenoude snijpunt: Grevelingen, Krammer en Zijpe vindt u vissersdorp Bruinisse. In het Brusea wordt alles verteld over de mossel, van embryo tot consumptie mossel, mosselvangst van vroeger tot nu en hoe een vissers gezin leefde in de 19e eeuw. Vergeet niet de mosselroute, een wandeling door het historische dorp.  

Zeeland

Kaasboerderij Schellach - 30 km van de camping 

De deuren van de stallen staan altijd open! Ga mee tijdens een speciale boerderijbelevingen. Hoe echte boerderijzuivel en Schellachkaas proeft en hoe het wordt gemaakt ondekt u tijdens deze excursies. De kalfjes in de naastgelegen stal kunt vrijuit knuffelen en aaien. 

Omnium - 40 km van de camping 

In hét subtropisch zwembad van Zeeland is het 365 dagen zwemmen, sporten en tropisch ontdekken. Waterpret of planten en dieren ontdekken in het tropische bos, een hele dag plezier voor jong en oud! 

Bevrijdingsmuseum Zeeland - 46 km van de camping

Het museum in de Zeeuwse plaats Nieuwdorp belicht de gehele geschiedenis van Zeeland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ga mee terug in de tijd naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Oesterij Yerseke - 53 km van de camping 

Bij de Oesterij kunt u een kijkje nemen hoe het er in de sector aan toegaat en kunt u genieten van verse Zeeuwse delicatessen in de proeverij. Tijdens een bezoek heeft u een prachtig uitzicht over de historische oesterputten en de Oosterschelde.

Bekijk de website van VVV Zeeland voor een compleet overzicht van alle Zeeuwse belevingen!  

Fietsen en wandelen in Schouwen-Duiveland

Zeeland is benoemd tot 5-sterren fietsprovincie door het Landelijk Fietsplatform. De vele fietscafés langs de routes, het onderhoud van het netwerk en de kwaliteit van het knooppuntensysteem lenen zich perfect voor een mooie fietstocht! Knooppuntenkaarten kunt u kopen bij de receptie. Naast de fietskaart van Schouwen-Duiveland bieden wij ook een wandelkaart aan. Hiermee stelt u gemakkelijk zelf een mooie route samen. 

Ook te paard kunt u de Zeeuwse kust bestormen! Kies in de Routeplanner een bestaande tocht of stel er zelf een samen. 

De mooiste fiets-, wandel- en paardrijroutes vindt u in deze Routeplanner! 

Nieuwsbrief inschrijven