Duurzaamheid
Camping de Duinhoeve hecht veel waarde aan duurzaamheid. Hoe duurzamer ons park, hoe meer onze gasten kunnen genieten van een welverdiende vakantie, zonder dat het milieu onnodig belast wordt. We werken aan een plek waar alles klopt, óók voor de lokale flora en fauna. Benieuwd welke stappen we nog meer nemen voor een duurzamere wereld? Je leest het hieronder.

Minder afval, meer hergebruik.
Afval scheiden, geen disposable plastics meer, recyclen waar het kan, en zo min mogelijk afval weggooien. Werken met organische verpakkingen. Zo gebruiken onze receptie recyclebare bakjes, tasjes e.d.. en de snack bakjes van onze horeca zijn gemaakt van mais. Als we hierin een bewuste keuze kunnen maken, dan doe we dat! Zo verminderen we de hoeveelheid restafval en gaan we voedselverspilling tegen.

Laadvoorzieningen / elektrisch rijden
Onze buitendienst is zo goed als volledig overgestapt op elektrische voertuigen. Dit geeft zowel comfort qua geluidsreductie voor onze gasten maar verminderd tevens aanzienlijk de uitstoot. Camping de Duinhoeve heeft tal van oplaadpunten. Een duurzame service voor het vervoersmiddel!

Energie
Onze gebouwen en installaties zijn kwalitatief hoogwaardig, betrouwbaar door de jaren heen en efficiënt met energie en onderhoudskosten. Zo hergebruiken we het water van ons Spetterparadijs en warmen we dit water op met gebruik van zonnepanelen. In onze toiletgebouwen zijn tal van duurzame maatregelen doorgevoerd. Een van onze laatste verduurzamingsmaatregel was het vervangen van de verlichtingsarmaturen naar Led verlichting. Eerst denken, dan doen. Dat is ons motto. Vooral bij een aanschaf die lang mee moet gaan. Tegenwoordig noemen we dat duurzaam. Voor ons is dat gegeven al vele decennia lang een vanzelfsprekend feit.

Schapenbegrazing
Schapenbegrazing draagt bij aan biodiversiteit. Behalve maaiers zijn schapen ook nog bijzondere onkruidbestrijders. Van de Amerikaanse vogelkers lusten ze wel pap. Schaapskuddes worden bij ons speciaal ingezet om vogelkers en daarmee het stikstofprobleem te bestrijden.

Jutterdagen
Op deze dagen worden toeristen die bij ons verblijven geënthousiasmeerd om mee te helpen het strand schoon te maken. Met deze actie wordt getracht onze (jonge) gasten bewuster te maken van het zwerfafvalprobleem maar ook mee te geven hoe fijn het is om in een schone omgeving te recreëren.   

Nieuwsbrief inschrijven